21 Kasım 2009 Cumartesi

Bildikleriniz Yanlış Öğretildi!

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA
Çocukken başladılar bize, öğretmeyi dinimizi. Dedemiz, ninemiz, babamız, annemiz daha niceleri.. Ne söyledilerse kabul ettik. Hemen hemen hepsinin söylediğide benziyordu birbirine. Zaten farklı birşey söyleyen olduğu zaman 'Sapık!' ilan ediliyordu. Bizde sorgulamadık hiç. Doğru muydu öğretilenler bize? Bize öğretenler doğruyu biliyorlarmıydı? Onlar nerden öğrenmişlerdi doğruyu? Cami imamından mı? Peki cami imamı okuldaki ezberini mi aktardı bize yoksa araştırıp doğruyu bulmuşmuydu? Doğruyu bulduğunu farzedelim peki söyleyebilecek kadar cesaretlimiydi? Ama doğrular çelişkiliydi Diyanetinkiyle. İşinden olabilirdi. Amaaan zaten ameller niyetlere göreydi, kurcalanmamalıydı. çünkü sırtını yasladığı devlet karşısına geçebilirdi.



Biri bildiklerimizin zıttını söylese zaten dışlamıyormuyuz onu? Ama yanlış olan bu zaten. Ön yargılı olmak cahillik değil mi?
'Ameller niyetlere göredir' Hadis-i Şerif'ini söylediler bize. 'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?(Zümer - 9)' ayetini niye gizledilerki?

Bir kişi çıksa yaptığımız amellerin yanlış olduğunu söylese ve doğru olanı tarif etse karşılaşacağı -karşılaştığım- ilk tepkiyi söyleyim. 'O kadar Hacıdan, Hocadan dahamı iyi biliyorsun?' veya 'Herkes yanlış yapıyorda sen mi doğruyu biliyorsun?'.
Yeter!

Ben doğruları anlatacağım ve hatta ispat edeceğim. Siz akıl sahipleri düşünüp karar vereceksiniz.

ALLAH'IN SELAMI MÜSLÜMANLARIN ÜSTÜNE OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder